سومین همایش کشوری «نخبگان پناهنده، نخبهپروری و رسالت ایشان در بازسازی افغانستان» روز سهشنبه در استان البرز برگزار شد.
به گزارش انجمن حامی به نقل از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان: در این همایش علاوه بر نخبگان افغانستانی از سراسر ایران مسئولان حوزه مهاجرین از جمله دکتر نصیر احمد نور سفیر کبیر جمهوری اسلامی افغانستان، داناپالا نماینده کمیساریای سازمان ملل، مهندس طهایی استاندار البرز، حجتالاسلام والمسلمین صالحی معاون امور فرهنگی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی نیز حضور داشتند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور: با سواد شدن 60 درصد از پناهندگان در ایران
احمد محمدی فر سهشنبه (5 بهمن 95) در همایش کشوری نخبگان پناهنده در استان البرز، با بیان اینکه ایران برای پناهندگان برنامههای خدماتی مناسبی را در نظر گرفته است و توانسته خدمات مثبتی را به این افراد ارائه دهد، اظهارداشت: یکی از مهمترین خدماتی که به پناهندگان ارائه میدهد خدمات تحصیلی است که هم اکنون و با توجه به آمار موجود بیش از 55 درصد پناهندگان در ایران باسواد شدهاند که این نشاندهنده ارائه خدمات آموزشی به پناهندگان است.
محمدیفر گفت: یکی از مهمترین اولویتهای ما شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل است که در این راستا بیش از 48 درصد دختران پناهنده سواددار شدهاند.
وی با اشاره به اینکه هیچ منعی برای تحصیل پناهندگان نداریم، گفت: مهاجران در کشور از خدمات آموزشی و رفاهی مناسبی برخوردار هستند و آنان نیز باید مانند دیگر هموطنان از خدمات مناسبی برخوردار شوند.
محمدیفر یکی از مهمترین اولویتهایی که در دستور کار مسئولان برای توسعه خدماترسانی به پناهندگان است را بحث بیمه سلامت عنوان کرد و افزود: بیمه سلامت پناهندگان نیز به صورت جدی در دستور کار است و امیدواریم بتوانیم د این زمینه نیز خدمات مناسبی را به پناهندگان ارائه دهیم.
«صمد حاج جباری» مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز طی سخنانی با بیان اینکه در دانشگاهها نیز دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل هستند خاطرنشان کرد: تعداد 24 هزار دانشجوی خارجی در حال تحصیل داریم که براساس آمار موجود 19 هزار نفر از این دانشجویان افغانستانی هستند.
بازگشت نخبگان مهاجر، اولویت کاری دولت افغانستان
سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران با بیان اینکه برگشت مهاجران به کشور در اولویت کاری دولت افغانستان قرار دارد، گفت: امنیت ملی افغانستان به حضور نخبگان و مهاجران ما بستگی دارد. وی با اشاره به اینکه نخبگان فکری میتوانند جامعه را آسیب شناسی و مشکلات را مشخص و حل کنند، اظهار داشت: در حال حاضر افغانستان به نخبگان به ویژه نخبگان فکری بسیار نیاز دارد.
دکتر نصیر احمدنور سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران با بیان اینکه لشگر جهل و تروریسم همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داده است، افزود: با ساز و برگ نظامی نمیتوان بر این لشگر پیروز شد بلکه با لشگر فرهنگیان و نخبگان میتوان پیروز شد.
سفیر افغانستان در ایران با اشاره به اقدامات موثر جمهوری اسلامی ایران در میزبانی و آموزش پناهندگان، گفت: ایران دروازههای دانش را به روی پناهندگان برای بازسازی کشور خود گشوده است.
سفیر افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از جمهوری اسلامی ایران به دلیل میهماننوازی و حمایت از پناهجویان گفت: این حمایتها قابل تقدیر است و بسیاری از فرزندان افغانستان در مراکز علمی، مدارس و دانشگاههای ایران تحصیل کردهاند.
احمد نور افزود: امروز نخبگان افغانستانی از حمایتهای معنوی جمهوری اسلامی بهرهمند بوده و به همین دلیل در ایران احساس بیگانگی نمیکنند.
وی اظهار داشت: مردم افغانستان به دلیل شرایط سالهای اخیر و جنگ و تنشها از کشور خود رفته و در هفتاد کشور دنیا پناهنده شدند، اما شرایط ایران با دیگر کشورها تفاوت داشت و مردم ما در ایران توانستند با زبان خود تحصیل کرده و پس کسب دانش، به افغانستان بازگشته و به مردم خود خدمت کنند.
باید با کمک نخبگان پناهنده افغانستان را آباد و سرافراز کنیم
حجتالاسلام و المسلمین صالحی معاون فرهنگی و روابط عمومی اداره کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران (بافیا) در این همایش اظهار داشت: امروز ایران اسلامی 40 هزار نخبه را برای ساختن افغانستان پرورش داده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز شاهد آن هستیم که با فرامین مقام معظم رهبری ایران زمینه آموزش و تحصیل دانشآموزان در ایران اسلامی در کنار سایر خدمات نوعدوستانه فراهم شده است.
حجت الاسلام صالحی ادامه داد: با این فرامین امروز 410 هزار نفر در مدارس ایران اسلامی مشغول به تحصیل هستند که به لشکر بازسازی کشور مسلمان افغانستان افزوده میشوند.
معاون فرهنگی و روابط عمومی اداره کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران خاطرنشان کرد: باید با کمک نخبگان پناهنده افغانستان را آباد و سرافراز کنیم.