انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده . حامی
جستجو کردن

درباره‌ ما و تاریخچه فعالیت حامی

انجمن حمايت از زنان و كودكان پناهنده (حامی) با الهام از مبانی اعتقادی و اخلاقی خود مبنی بر پاسداشت كرامت انسانی و احترام به نوع بشر تشكيل و همواره در تلاش بوده است تا با استفاده از توانمندی‌های موجود و بهره‌گيری از امكانات و تجارب جوامع علاقه‌مند، نقش مناسبی در پايان بخشيدن و یا کاهش عواملی كه زمينه‌های مخاطره‌آميزی برای زندگی زنان و كودكان آسیب‌دیده در مناقشات مسلحانه؛ درگیری‌های داخلی و نیز بلایای طبیعی ايجاد نموده است؛ فراهم و نیز در بهبود بخشیدن به زندگی این گروه آسیب‌پذیر انسانی؛ تلاش نماید.

انجمن حمايت از زنان وكودكان پناهنده (حامي) پس از آغاز بحران بالكان درسال ۱۹۹۲ و پس از اعمال جنايات بی‌شمار انساني در منطقه‌ی بوسنی و هرزگوين و با هدف حمايت و ياری رساندن به زنان و كودكان مظلوم و مسلمانی كه قربانی تعصبات نژادپرستانه شده بودند، به صورت مستقل و داوطلبانه آغاز به فعاليت کرد.

از سویی ديگر حضور در منطقه‌ی پرآشوب خاورميانه و همسايگی با كشورهای بحران‌زده‌ای چون عراق و افغانستان؛ ايران را در دهه‌ی ۷۰ شمسی ناگزیر از ميزبانی و پذيرش بيش از چهار ميليون پناهنده و آواره از كشورهای هم‌جوار نمود.

از اين رو از سال ۱۹۸۹ میلادی انجمن حامی (حمايت از زنان و كودكان پناهنده) بر اساس مأموریت و مسئوليت همه جانبه‌ی انسانی خود و در تلاش برای بهبود بخشيدن به وضعيت زندگی جمعیت بی‌شماری از زنان و كودكان پناهجو و پناهنده‌ی عراقی و افغان که در گوشه و کنار شهرها و روستاهای ایران ساکن شده بودند؛ به صورت رسمی وارد عرصه‌ای جديد شد و با تمركز فعاليت‌ها در جامعه‌ی رو به افزايش زنان، کودکان و جوانان مهاجر و پناهنده‌ی مقيم ايران؛ تلاش کرده است تا با ارتقاء توانایی‌های ذاتی این افراد؛ موقعیت آن‌ها را در چیره شدن بر محدودیت‌های موجود افزایش داده و نقش شايسته‌ای در بازسازی نه تنها زندگي خود بلكه جامعه و كشورشان به عهده گيرند.

در اين مسير نخستين قدم در راه پيشرفت زنان، تسهیل و تأمين امكانات آموزشی در زمينه‌های سوادآموزی، تحصيلی، بهداشت، تنظيم خانواده، مهارت‌های زندگی، آموزش‌های حرفه‌ای و افزايش مشاركت‌پذيری اجتماعی و سياسی آنان به عنوان راهی كه به رشد و توسعه‌ی آگاهی‌های فردی و اجتماعی آن‌ها منتهی می‌گردد، بود.

همچنین انجمن حامی در راستای اهداف و مأموریت تعریف شده‌ی خود و یاری رسانیدن به زنان افغان که پس از فروپاشی نظام طالبان در مسیر جدیدی از تلاش و اقدام برای دسترسی به حقوق طبیعی خود قرار گرفته بودند، به عنوان تنها سازمان غیردولتی ایرانی از سال ۲۰۰۲ فعالیت خود را در افغانستان آغاز کرد.

انجمن حامی با شماره‌ی ۱۵۸۴۶ در تاریخ ۱۳۷۲/۷/۲۱ به ثبت رسیده است. حامی در اردیبهشت سال ۱۳۹۲ از طرف سازمان ملل، مقام مشورتی خاص این سازمان بین‌المللی را دریافت کرد. این موقعیت به حامی این امکان را می‌دهد تا در فعالیت‌های مرتبط به حوزه‌ی تخصصی خود با دفاتر آژانس‌های سازمان ملل و دیگر اعضای رسمی این شورا همکاری کند و یا مورد مشورت قرار گیرد.

بروشور حامی

منشور اخلاقی انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده.حامی

 

انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده.حامی یک سازمان غیر دولتی ، غیر سیاسی و غیر انتفاعی است که خود را متعهد به تلاش برای تحقق صلح پایدار و حمایت از زنان و کودکان و سایر گروههای آسیب پذیر قربانی جنگ ها ، منازعات مسلحانه و بحران های طبیعی می داند و تلاش می کند تا با تحقق بسترهای فرهنگی و اجتماعی و حمایت های لازم زمینه بهبود وضعیت آسیب دیدگان را فراهم نماید.

  • حامی خود را متعهد به رعایت قوانین و مقررات کشوری و نیز احترام به حقوق و کرامت انسانی و ارزشهای والای بشر دوستانه می داند.
  • حامی به عنوان یک سازمان غیردولتی و بازیگر  جامعه مدنی برای کمک به جامعه آسیب­پذیر پناهنده و پناهجو ، مهاجر اجباری،قربانی حوادث طبیعی و نیز اقشار آسیب پذیر جامعه میزبان، به دور از هر گرایش و اقدام سیاسی تعهد دارد که همه فعالیت های خود را در چارچوب انسانی؛ اخلاقی و قانونی تنظیم نماید. 
  • حامی خود را متعهد به فعالیت شفاف و پاسخگویی قانونمندانه می داند.
  • حامی خود را متعهد به به عدالت جنسیتی در برخورداری از حقوق،مسئولیت ها و فرصت های موجود می داند
  • حامی درباور به ظرفیت سازی فردی و اجتماعی، آن را فرآیندی می داند که از طریق آن افراد، گروه ها، سازمان ها، نهادها و جوامع توانایی های خود را برای حل مشکلات ، دستیابی به اهداف و توسعه پایدار، ارتقاء می بخشند.

وظایف بشردوستانه:

اقدامات بشردوستانه شامل آن دسته از فعالیت‌ها و اقداماتی می شود که برای پیشگیری و کاهش درد و رنج انسانی ناشی از درگیری، بحران، و بلایا انجام می‌شود.  

اصول رفتاری:

  • انجمن حامی نهادی مردم محور، غیر انتفاعی و غیر دولتی می باشد.
  • تمرکز ما برجامعه مهاجرین اجباری ،پناهجویان ،پناهندگان و گروههای آسیب پذیر جوامع میزبان است
  • وفاداری، مسئولیت پذیری و اعتماد، مسئولیت اصلی ما در قبال افرادی است که به آنها خدمت می کنیم که از اصول بنیادی ماست.
  • مشارکت و عدم تبعیض: باور ما در جلب و جذب مشارکت حداکثری زنان ، مردان،جوانان و کودکان جوامع هدف خود در برنامه ریزیها، اجرای طرح ها و ارزیابی موفق پروژه های اجرایی است تا مشارکت گروه های هدف را در جوامعی که در آن کار می کنیم، تضمین کنیم.
  • احترام به ارزش های محلی: ما به حیثیت و هویت افراد احترام می گذاریم و دانش، فرهنگ، ایمان مذهبی و ارزش های جامعه میزبان و پناهنده را به رسمیت می شناسیم. این بدان معنا نیست که ما از اقداماتی حمایت می کنیم که حقوق بشر هر فرد یا گروه دیگری را تضعیف می کند.
  • حامی خود را متعهد به تأثیرگذاری مثبت و پایدار خدمات و فعالیت ها می داند.

تأثیرات محیطی:

  • حامی دارای یک رویکرد مسئولانه و پاسخگو برای مراقبت از محیط زیست و مدیریت صحیح سیستم های زیست محیطی در تمام فعالیت های خود می باشد.

نظارت و ارزیابی:

  • ما تأثیر و سلامت برنامه های خود را نظارت و ارزیابی نموده و یافته های خود را با ذینفعان مربوطه، از جمله جوامعی که به آنها خدمت می کنیم، اهداکنندگان، دولت و عموم مردم به اشتراک می گذاریم.

پاسخگویی:

  • ما در تعاملات خود با دولت و شرکای جامعه، مردم، کمک کنندگان و سایر طرف های ذینفع شفاف و پاسخگو هستیم. ما سیاست‌های مالی، حسابرسی و سیستم‌های صحیحی را برای مدیریت حساب‌های خود ایجاد و حفظ می‌کنیم.

 شفافیت:

  • ما اطلاعات مربوط به اهداف و فعالیت های خود را با شرکای خود به اشتراک می گذاریم و از همه فرصت های موجود برای اطلاع رسانی در مورد اقدامات و برنامه ها بهره برداری می کنیم .
  • حامی دارای اساسنامه مکتوبی است که به وضوح مأموریت ها، اهداف و ساختارهای سازمانی را مشخص نموده است .

 

 

 

سبد خرید