این اقدام به دنبال تشکیل کمپین «کودکان کتابخوان سرزمین بدون جنگ» که با همت گروهی از جوانان ایرانی و افغانستانی شکل گرفته و هدف آن تامین کتابهای ویژه کودکان از طریق فراخوان عمومی و کمکهای مردمی به مناطق جنگزده و محروم افغانستان است، انجام میشود.
این کمپین تحت تأثیر فعالیتی که «صابر حسینی» در روستاهای ولایت بامیان افغانستان انجام میدهد، کلید خورده است.
وی با حضور در مناطق محروم به بحث کتابرسانی به کودکان و نوجوانان میپرداخت. در ایران هم با کمک جمعی از جوانان بنا شده است با ایجاد کمپینی متشکل از افراد مختلف، کتابها از طریق کمکهای مردمی و رایزنی با ناشران مختلف جمعآوری شود و در اختیار بچههای مناطق محروم افغانستان قرار گیرد.
«آزاده صادقی» با تاکید بر اینکه ما به هیچ نهاد و سازمانی وابستگی نداریم بیان کرد: این فعالیتها از مهرماه سال گذشته شکل سازمانیافتهای به خود گرفته و در حال حاضر ما توانستهایم حدود 700 هزار جلد کتاب کودک را جمعآوری کنیم. به این ترتیب اولین بسته ارسالی ما به افغانستان مطابق اعلام قبلی، 22 تیرماه است و هر سه ماه یک بار این ارسال تداوم خواهد داشت.
وی گفت: در حال حاضر کمپین «کودکان کتابخوان سرزمین بدون جنگ» تنها در تهران فعال است و بناست به زودی فعالیت این تشکل مردمی به قم و سایر استانهای کشور تسری پیدا کند و بخش اطلاعرسانی آن از طریق فضاهای مجازی و برای رسانههای علاقهمند به این موضوع صورت میگیرد.
به گفته وی، فعالیت این کمپین تا زمانی که کودکان در مناطق محروم درگیر مسائل مبتلابه جنگاند و فعالان فرهنگی در داخل کشور نگران سرنوشت این کودکان هستند، تداوم خواهد داشت.
ایسنا نوشت: در پوستر تبلیغاتی این کمپین که در بیست ونهمین نمایشگاه کتاب تهران هم دیده میشد، تاکید شده است:«به نام کودکان و برای کودکی؛ بیاییم به جای جنگ، حق خواندن، حق انسانی کودکان را پس بگیریم.»