انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده . حامی
جستجو کردن

شورای حقوق بشر سازمان ملل نشست پنجاه و هشتم خود را از تاریخ 24 فوریه تا 4 آوریل 2025 در مقر ژنو سازمان ملل برگزار کرد. در این نشست که با حضور نمایندگان دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی، آژانس‌های تخصصی، نمایندگان جامعه مدنی و کارشناسان حقوق بشر برگزار شد، شورا ذیل ده آیتم تخصصی به استماع گزارشات دبیرکل سازمان ملل، کمیسر عالی حقوق بشر، گزارشگران ویژه موضوعی و کشوری، کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی و هیات‌های حقیقت‌یاب کشوری پرداخت. به عنوان جلسه اصلی شورا، نشست پنجاه و هشتم با یک بخش عالی رتبه آغاز شد که شامل سخنرانی حدود 70 مقام عالی رتبه بود. بحث‌ها حول محور چالش‌های جهانی حقوق بشر، تأیید مجدد تعهدات نسبت به کار شورا و پرداختن به بحران‌های خاص کشور بود.

انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده نیز در راستای حضور موثر در این نشست، اقدام به ثبت سه بیانیه کتبی و قرائت یک بیانیه شفاهی در موضوع تخصصی خود داشت و در هفته چهارم شورا نیز فرصت یافت در این نشست (17-21 مارس برابر با 27 اسفند ) حضور یابد.  حضور در صحن اصلی، شرکت در پنل‌های جانبی، مشارکت در تدوین پیش نویس قطعنامه‌های مرتبط، و همچنین دیدار با مسئولان مرتبط از جمله اقدامات نماینده انجمن حامی بود.

گفتنی است کمیسر عالی گزارشات خود را در مورد وضعیت جهانی حقوق بشر، فلسطین، سودان، اریتره، میانمار، اوکراین به استماع شورا رساند و در پی آن نیز گفتگوی تعاملی برگزار شد. همچنین گزارشگران ویژه و هیات‌های حقیقت‌یاب کشوری افغانستان، سودان جنوبی، نیکاراگوئه، مالی، هایتی، ایران، سوریه، ونزوئلا، اوکراین، بلاروس، کره شمالی و میانمار نیز گزارشات به روز خود را تقدیم شورا کردند. در خلال هفته اول تا سوم، شورا گزارشات گزارشگران ویژه موضوعی شکنجه، آزادی عقیده و مذهب، عدالت انتقالی، مدافعان حقوق بشر، حقوق فرهنگی، مسکن مناسب، افراد مبتلا به زالی، افراد دارای معلولیت، دیون خارجی، حق بر غذا، مبارزه با تروریسم، حریم خصوصی، فروش فحشا و هرزه نگاری کودکان، محیط زیست و نمایندگان ویژه دبیرکل در موضوع خشونت علیه کودکان و همچنین کودکان و مخاصمات مسلحانه نیز بر اساس مصوبات قبلی شورا، استماع و گفتگوی تعاملی مربوطه را نیز برگزار کرد.  نهایتاً بیش از 80 گزارش تحت موضوعات مختلف دستور کار شورا مورد بررسی قرار گرفت.

برگزاری نه پنل تخصصی در موضوعات ذیل، از دیگر رویدادهای این نشست بود:

  • پنل سالانه عالی رتبه جریان‌سازی حقوق بشر ذیل موضوع: سی‌امین سالگرد منشور و برنامه عمل پکن
  • پنل دو سالانه مجازات اعدام ذیل موضوع: مشارکت قوه قضائیه در پیشبرد حقوق بشر و موضوع مجازات اعدام
  • پنل هشدار اولیه و پیشگیری از نسل‌کشی
  • پنل تحقق حقوق بشر در حفظ و افزایش دستاوردهای حاصل از پاسخ به HIV و جانماندن هیچ کس.
  • پنل تحقق حقوق به کار و تأمین اجتماعی در اقتصاد غیررسمی
  • بحث تعاملی سالانه حقوق اشخاص دارای معلولیت ذیل موضوع: حقوق اشخاص دارای معلولیت: فناوری‌های دیجیتال و کمک‌کننده، مقابله با قلدری سایبری و شمول دیجیتال
  • دو نشست کامل سالانه حقوق کودک ذیل موضوع: رشد و توسعه در اوایل کودکی
  • گرامیداشت روز بین‌المللی حذف تبعیض نژادی ذیل موضوع: شصتمین سالگرد تصویب کنوانسیون بین‌المللی حذف تمام اشکال تبعیض نژادی

برگزاری گفتگوی تعاملی ذیل ده آیتم کاری با سخنرانی نمایندگان دولت‌های عضو و ناظر و همچنین سازمان‌های غیردولتی از برنامه‌های شورا بود. گفتنی است تصویب برونداد بررسی دوره‌ای جهانی کشورهای نروژ، آلبانی، کنگو، ساحل عاج، پرتغال، بوتان، دومنیک، کره شمالی، برونئی دارالسلام، کاستاریکا، گینه استوایی، قطر، نیکاراگوئه از دیگر فعالیت در صحن علنی بود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید