ایرینا کونیاک جانشین نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان٬ روز یکشنبه در مراسم افتتاح مدرسه شهید محمد علی بدیهی ویژه پناهندگان و اتباع خارجی در اصفهان افزود: فرمان رهبر ایران در سه سال پیش در زمینه تحصیل تمام کودکان و نوجوانان بدون در نظر گرفتن ملیت آنان نشان دهنده به رسمیت شناختن حق برخورداری کودکان و خردسالان از فراگیری دانش و اهمیت دانش آموختن است.
وی ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی به پناهندگان توسط دولت جمهوری اسلامی ایران را چشمگیر و بی نظیر دانست و گفت: به عنوان نماینده این کمیساریا بسیار خوشحالم که بالاترین مقام جمهوری اسلامی ایران زمینه برخورداری آموزش رایگان و حذف شهریه را برای پناهندگان در این کشور فراهم کرده است.
وی ادامه داد: دولت ایران با پذیرش این پناهندگان و ملت ایران با میزبانی از آنها زمینه تحصیل دانش را برای فرزندان پناهندگان در کنار فرزندان خود فراهم آورده اند تا فرزندان امروز، آینده درخشانی را برای جهان رقم بزنند.
کونیاک افزود: مشارکت در ساخت مدارس برای دانش آموزان ایرانی و اتباع خارجی مقیم این کشور از راهبردهای کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان است و ما حمایت خود را از دولت ایران برای توسعه مراکز آموزشی در این کشور ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه پناهندگان و اتباع خارجی در ایران به کمک های بیشتری نیاز دارند، اضافه کرد: ما با حامیان مالی خود برای افزایش کمک به دولت ایران برای توسعه مدارس ویژه پناهندگان و اتباع خارجی مذاکره خواهیم کرد.
معاون هماهنگی و نظارت امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش نیز تعداد پناهندگان و اتباع خارجی که در مدارس ایران مشغول تحصیل هستند را 510 هزار و 486 نفر اعلام کرد و افزود: این دانش آموزان در 17 هزار کلاس درس و 141 مدرسه علم اندوزی می کنند.
وحید یعقوبی افزود: 51 هزار نفر از این دانش آموزان در مدارس استان اصفهان تحصیل می کنند و این استان در جذب دانش آموزان اتباع خارجی رتبه سوم را داراست.
وی سرانه هزینه یک دانش آموز را 2 میلیون و 300 هزار تومان اعلام کرد و افزود: هزینه دانش آموزان اتباع خارجی که در ایران مشغول به تحصیل هستند هزار میلیارد تومان است.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان هم آمار دانش آموزان اتباع خارجی که در مدارس این استان مشغول به تحصیل هستند را 52 هزار نفر اعلام کرد و افزود: چنانچه ظرفیت هر مدرسه 400 دانش آموز در نظر گرفته شود، برای دانش آموزان اتباع خارجی مقیم اصفهان که بیشتر آنها افغانستانی هستند 125 مدرسه نیاز است.
مهدی سلیمانی افزود: تاکنون سه مدرسه بصورت مشارکتی و با همت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در استان اصفهان ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان میزبان حدود 160 هزار پناهنده افغانستانی، عراقی و پاکستانی است ، گفت: 120 هزار نفر از آنها دارای کارت هویت و 40 هزار نفر آنها نیز دارای گذرنامه با اقامت های مختلف هستند.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان با بیان اینکه پناهندگان در دهه اول نیازمند ساماندهی و حل و فصل مربوط به امور پناهندگی بودند تصریح کرد: اکنون آنها به نیازهای دیگری از جمله امکانات آموزشی و بهداشتی نیاز دارند و آمار دانش آموزان اتباع خارجی در مدارس استان اصفهان نسبت به یک دهه قبل 20 تا 30 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: از شروع مهاجرت به ایران 6 درصد اتباع افغانستان سواد خواندن و نوشتن داشتند اما اکنون حدود 70 درصد آنها با استفاده از امکانات آموزش و پرورش ایران با سواد شده اند و برخی از آنها نیز به مراکز آموزش عالی ایران نیز راه یافته اند.
مدرسه شهید محمدعلی بدیهی در منطقه چهار آموزش و پرورش اصفهان روز یکشنبه افتتاح شد.
این مدرسه سومین مدرسه ای است که در مساحت 2 هزار و 100 متر مربع و یک هزار و 362 متر زیربنا در سه طبقه توسط اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان و با مشارکت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای دانش آموزان اتباع خارجی مقیم این استان ساخته شده است.
1 دیدگاه دربارهٔ «420 هزار پناهنده خارجی در مدارس مشغول تحصیل هستند»
عالییی بود عااالی