به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ، محمد شریعتمداری در اولین نشست خود با تشکلهای اجتماعی و سازمان های مردم نهاد که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال برگزاری است، با بیان این که شرکای اجتماعی در ارائه خدمات در بخشهای مختلف موثر عمل میکنند، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را خانه خودتان بدانید و مطمئن باشید تصمیمات مهم را با مشورت شما می گیریم.
وی افزود: تلاش میکنیم بدون مشارکت شما تصمیمی اتخاذ نشود و اطمینان میدهیم همه را بشنویم.
شورای عالی رفاه را در اولین فرصت تشکیل میدهم
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست به جمع بندی موارد مطرح شده ازسوی نمایندگان سازمان های مردم نهاد پرداخت و گفت : با توجه به تحولات یک سال اخیر در کشور ضرورت دارد نگاه عمیق تری برای دوره سه ساله باقی مانده داشته باشیم.
وی افزود: مجددا از همکارانم میخواهم منشوری که دربارهاش در مجلس سخن گفتیم را در اختیار نمایندگان تشکل ها قرار دهند تا آن را تکمیل کنیم. فعالان سازمان های مردم نهاد (سمن) ها در گرانبهایی هستند که نظرات ارزشمندی دارند .
وزیرتعاون ،کار و رفاه اجتماعی ادامه داد : کمتر از ۱۰ درصد مردم علاقه مند به سهیم شدن در امور مشارکتی اجتماعی هستند و باید برای بزرگ کردن بدنه شرکای اجتماعی تلاش کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اظهاراتی مبنی بر اینکه موانع اداری در جلب مشارکتها وجود دارد گفت: در این نشست اشاره شد که نظریه روشنی در حوزه اجتماعی نداریم از همکارانم میخواهم گام جدی در این زمینه بردارند. دولت باید بتواند به سیاست های روشنی برسد که از همین نظریه ها الهام گرفته شده باشد.
شریعتمداری افزود: پیگیری های لازم را برای تحقق اهداف مدنظر انجام می دهیم و تلاش می کنیم شورای عالی رفاه را در اولین فرصت تشکیل دهیم.
لازم به ذکر است: در ابتدای این نشست تعدادی از نمایندگان سازمان های مردم نهاد به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند .
بر اساس این گزارش سید محمود آذین، مسئول خیریه فاطمه زهرا (س) در این نشست خواستار توجه به سازمانهای مردم نهاد شد و گفت: ما باید بهای را انرژی بپردازیم و درخواست میکنم امکانی فراهم شود که انجمن ها نیز از پرداخت بهای انرژی معاف شوند.
احمد صافی، مشاور امور بازنشستگان وزیر آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه ۸۵۰ هزار بازنشسته داریم، خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ درصد بازنشستگان کشوری فرهنگیان هستند و ۳۶۵ کانون داریم و ۱۰ مشکل عمده بازنشستگان کشوری را احصاء کردیم و پیشنهاد ها و راهکارهایی داریم که مورد اول همسان سازی حقوق است.
صافی گفت: سلامت جسمانی، اجتماعی و معنوی سالمندان در خطر است. عدم تکریم مناسب، مشکل دیگر بازنشستگان است. پیشنهاد بعدی استفاده از تجربیات بازنشستگان است.
همچنین برجیان مدیرعامل انجمن علمی و آفرینشهای هنری معلولان نیز با اشاره به گرانی ارز برای واردات تجهیزات توانبخشی گفت: این تجهیزات ارزش بالایی پیدا کرده و دسترسی به آن مشکل شده است.
مروتی مدیر کمپین پیگیری حقوق معلولان در این نشست نیز با بیان اینکه جامعه معلولان نیز مشکلاتی دارند، تصریح کرد: در هیئت دولت در سال ۹۴ مصوبهای داشتیم که هنوز اجرا نشده است و در آن به شورای عالی معلولان اشاره شده بود که هنوز انتخاباتی برای آن برگزار نشده است.
وی افزود: از وزیر جدید می خواهیم بروزرسانی برای بهزیستی داشته باشد چه از لحاظ نرم افزاری و چه سخت افزاری؛ همچنین به بازنشستگی پیش از موعد معلولان نگاه ویژه داشته باشید.
کامران عاروان، مدیرعامل جامعه معلولان ایران نیز با بیان اینکه مطالباتمان برایمان بسیار مهم است، خطاب به وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امیدواریم شما کمک کنید تا شرایط خوبی فراهم شود.
وی ادامه داد: بخش خصوصی در قوانین حمایتی دیده نشده است. از شما میخواهم از بخش خصوصی حمایت کنید و مطمئن باشید که به کمک دولت می آیند.
اشرفی، مدیرعامل انجمن حامی نیز گفت: عدالت اجتماعی عمومی بدون تحقق عدالت آموزشی محقق نمیشود.سازمان های غیردولتی با مسائل اجتماعی درگیرند و حضور آنها در جلسات تصمیم گیری میتواند به سیاست گذاریها کمک کند. انجمن حامی به عنوان سازمانی غیردولتی که در زمینه پناهندگان و مهاجران به فعالیت می پردازد مفتخر بوده تا با اصلاح قوانین آموزشی در زمینه آموزش کودکان پناهنده و مهاجر٬ گامی رو به جلو به سمت تحقق عدالت آموزشی و کاهش تعداد کودکان .بازمانده از تحصیل بردارد
فاطمه دعایی، رئیس هیئت مدیره کانون توسعه و همیاری مهدهای کودک کشور نیز با بیان اینکه اولین توصیهام این است که به هیچ وجه کودک را کوچک و ریز نبینید، بیان کرد: دولتهایی که نگاه ویژه به کودکان زیر شش سال کردند ۲۰ سال بعد پیشرفت های قابل توجهی داشتند
گفتنی است: خجسته حسینی پور، موسس انجمن حامی کودکان کار و خیابان نیز با بیان اینکه خودمان توانستیم در ۲۰ سال گذشته روی پای خودمان بایستیم، اظهار کرد: توسعه پایدار هر کشوری به منابع انسانی کارآمد آن مرتبط است.