به نقل از خبرگزاری فارس: «مهدی سلیمانی» مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان اصفهان اظهار داشت: بیمه سلامت به اتباع خارجی که از کارت به گذرنامه تغییر وضعیت دادهاند، تعلق نمیگیرد و تنها به دارندگان انواع کارت و برگه تردد معتبر که به اصطلاح پناهنده نامیده میشوند، تعلق میگیرد.
مدیر کل اداره اتباع و مهاجرین خارجی استان اصفهان در رابطه با علت عدم تعلق بیمه سلامت به اتباع خارجی دارای گذرنامه، گفت: بر اساس تفاهمنامه اولیه بین کمیساریای سازمان ملل در امور پناهندگان، وزارت کشور، وزارت بهداشت و وزارت تعاون و کار و نهادهای ایران و افراد دارای کارت اقامت میتواند از ظرفیت بیمه سلامت استفاده کنند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: کلیه اتباع خارجی که دارای کارت اقامت یا گذرنامه با ویزای معتبر هستند و به صورت قانونی در ایران مشغول کار هستند، میتواند مدارک اقامت و اشتغال خود را به دفاتر سازمان بیمه تأمین اجتماعی استانها و شهرستانها ارائه و بر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرد.
بیمه روحانیون و زنان خانهدار اتباع خارجی
وی ادامه داد: بر اساس ضوابط سازمان تأمین اجتماعی همانند بیمه شدگان ایرانی، سهمی از بیمه اتباع خارجی را کارفرما و بخشی از آن را بیمه شونده میپردازد، اخیراً امکان بیمه طلاب و روحانیون اتباع خارجی و همچنین زنان خانهدار اتباع خارجی فراهم شده است.
سلیمانی افزود: اتباع خارجی مشمول بیمه درمانی از کلیه مزایای این بیمه از جمله پرداخت مستمری بازنشستگی و مستمری از کارافتادگی به جز بیمه بیکاری بهرهمند میشوند.
مدیرکل اداره اتباع و مهاجرین خارجی استان اصفهان همچین در رابطه با وجود اتباع خارجی مجاز در استان اصفهان گفت: حدود 170 تبعه خارجی در استان اصفهان هستند که از این بین 120 هزار نفر دارای کارت اقامت و 50 هزار نفر دیگر دارای گذرنامه با انواع ویزاهای مختلف هستند.