انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده . حامی
جستجو کردن

كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس آخرين وضعيت اتباع بيگانه بويژه افاغنه را با حضور مسئولان اجرايي بررسي كرد.

 به گزارش اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي به نقل ازخبرگزاري مهر، جلسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با هدف بررسي آخرين وضعيت حضور تردد اتباع بيگانه ازجمله افاغنه با حضور علي عبداللهي معاون امنيتي وزارت كشور و مديران ذيربط، فرماندهي مرزباني خراسان رضوي و سيستان و بلوچستان، جانشين مرزباني، اطلاعات نيروي انتظامي، استاندار كرمان، نارويي استاندار سيستان وبلوچستان، استاندار خراسان جنوبي و مديران ذيربط وزارت اطلاعات، فرماندهي نيروي انتظامي استانهاي كرمان و سيستان و بلوچستان تشكيل شد.

سيد حسين نقوي حسيني سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي درباره اين جلسه توضيح داد: در اين جلسه كه همكاران نماينده از استانهاي مختلف نيز حضور داشتند، گزارشي از آخرين وضعيت حضور افاغنه در كشور و استانهاي مختلف به صورت قانوني و غير قانوني ارائه شد، بررسي مذكور شامل طول زماني و گستردگي جغرافيايي مي شد.

وي ادامه داد: در اين جلسه مطرح شد كه پس مشكلات و مصائب وارد به كشور افغانستان به ويژه پس از تهاجم روسيه به افغانستان ايران اسلامي ميزبان مهاجرين افغاني شد كه از ظلم و ستم روسها به ايران پناه آوردند و ملت ايران ميليون ها افغاني آواره را در آغوش گرفت و كليه امكانات آموزشي، اقتصادي، فرهنگي خود را در اختيار آنان قرار داد.

سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس با اشاره به اينكه اين اقدام ايران مورد تقدير جامعه جهاني قرار گرفت، گفت: در موج دوم مهاجرت افاغنه به ايران، يعني در دوران حاكميت طالبان بر افغانستان باز هم ايران اسلامي پناهگاه مهاجرين افغاني بود. حضور چند ميليوني افاغنه در ايران و سكونت و اشتغال آنها در حوزه هاي مختلف اقتصادي، مسائل فرهنگي و امنيتي آنها، ضرورت قانوني شدن حضور ورود و خروج آنها از جمله مسائل مهمي است كه بايد مورد بررسي و اقدامات لازم انجام شود.

نقوي حسيني در ادامه گفت: پس از بحث هاي مفصل پيرامون مسائل و مشكلات موجود بر موضوعات زير تاكيد شد:

1- همه دستگاه هاي ذيربط بايد تسهيلات لازم جهت اجراي سياست هاي كلان نظام در زمينه اتباع را فراهم و اقدامات اجرايي خود را تسريع نموده و گزارش اقدامات انجام شده را به استحضار مجلس شوراي اسلامي برسانند. مجلس شوراي اسلامي به ويژه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در حيطه اختيارات و وظايف نظارتي خود اجراي سياست هاي مصوب نظام را پيگيري خواهد كرد.

2- ساماندهي و ايجاد تعادل در ترددها و استقرار افاغنه در استانها و شهرستانهاي كشور با توجه به ملاحظات امنيتي، اقتصادي، سياسي و فرهنگي ضرورتي اجتناب ناپذير است، از وزارت كشور خواسته شد تا در يك برنامه جامع و عملياتي اهداف مذكور را محقق سازد.

3- با توجه به تهديدات امنيتي (امنيت اجتماعي) از ناحيه ترانزيت و توزيع مواد مخدر و ناامني هاي اجتماعي كه متوجه جامعه شده و مي شود كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي از دولت و قوه قضائيه به ويژه وزارت كشور، نيروي انتظامي، فرماندهي مرزباني، وزارت خارجه به طور جدي مي خواهد كه با كليه عوامل ناامني اجتماعي به خصوص مواد مخدر برخوردي قاطع نمايند و در مورد خاطي ها و مجرمين طي مراحل قانوني برخورد و مجازات لازم اعمال گردد.

4- حضور غير مجاز هيچ يك از اتباع بيگانه از جمله افاغنه در كشور به هيچ وجهي قابل قبول نيست و مسئوليت مستقيم آن به عهده دستگاه هاي ذيربط است. كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي از وزارت كشور و وزارت خارجه مي خواهد اجازه ورود و استقرار و تردد غير مجاز به هيچ يك از اتباع خارجي ندهد و با خاطيان برخورد لازم صورت گيرد.

5- انتظار مي رود با توجه به امتيازات، امكانات و همراهي هايي كه جمهوري اسلامي ايران در قبال مهاجرين قائل شده و نهايت همكاري و مساعدت را در سطح منطقه اي اعمال كرده ديگر كشورها نيز ملاحظات جمهوري اسلامي ايران را مورد توجه قرار داده و همكاري هاي لازم را در دستور كار قرار دهند.

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید