«سیوانکا دناپالا» نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در این دیدار ،گفت: کمکهای جامعه جهانی برای پناهندگان ساکن ایران در برابر هزینه های انجام شده از سوی جمهوری اسلامی اندک است. وی افزود: ایران سه میلیون پناهنده را پذیرا شده که تامین امکانات برای این تعداد پناهنده بسیار سخت و دشوار است.
وی تصریح کرد: در اختیار قرار دادن امکانات و پذیرش این شمار از پناهجویان و مهاجرانی که به اجبار محل سکونت خود را ترک کرده اند، چالشهایی را به دنبال دارد اما جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان افغانستانی و عراقی به خوبی میزبانی کرده است.
وی با اشاره به درگیریهای منطقه و بحران سوریه گفت: شرایط سوریه و سیل مهاجران و پناهندگان سوری به کشورهای اروپایی، توجه جامعه جهانی برای کمک به پناهندگان را به خود جلب کرد و موجب شد تا سمینارهای بزرگی در کشورها از جمله آمریکا برای کمک به مهاجران و پناهندگان برگزار شود.
داناپالا با بیان اینکه کمک به پناهجویان و مهاجران یک مسئولیت بینالمللی است، اضافه کرد: یکی از نتایج این سمینارها این بود که جامعه جهانی یکبار دیگر با پناهجویان و پناهندگان ابراز همدردی و به کشورهایی که میزبان این پناهجویان و پناهندگان می شوند، کمک کنند.
«رسول زرگرپور» استاندار اصفهان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه 15 درصد پناهندگان ساکن ایران در این استان زندگی می کنند، افزود: 120 هزار پناهنده افغانستانی و عراقی در اصفهان زندگی میکنند که معادل این تعداد نیز پناهندگان غیرقانونی در اصفهان حضور دارند.
زرگرپور با اشاره به اینکه استان اصفهان با محدودیت مراکز آموزشی مواجه است، گفت: بیش از پنج هزار دانش آموز پناهنده در این استان تحصیل می کنند و 160 مدرسه 10 کلاسه در اختیار آنها قرار گرفته است.
وی افزود: به رغم کمبود تختهای بیمارستانی، تعدادی از تختهای بیمارستانی استان اصفهان در اختیار پناهندگان افغانستانی و عراقی قرار گرفته و آنها همانند سایر شهروندان از خدمات درمانی استفاده می کنند.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در این استان 3 درصد نسبت به میانگین کشوری بالاتر است، گفت:با وجود آنکه ایجاد فرصت های شغلی برای مسئولان استان اصفهان بسیار مهم است اما مجوز اشتغال برای سه هزار پناهنده در این استان صادر شده است.
وی اظهارکرد: آموزه های دینی و دستورات رهبر انقلاب اسلامی به ما اجازه نمی دهد برای پناهندگان محدودیت قائل شویم و همواره ارائه خدمات به آنها را ادامه داده ایم.
زرگرپور برقراری ثبات سیاسی و امنیت در کشورهای منطقه را تنها راه حل مشکلات پناهندگان بیان کرد و افزود: کشورهای اروپایی باید کمک کنند تا امنیت در کشورهای پناهندگان هرچه زودتر برقرار و شرایط بازگشت برای پناهندگان مهیا شود.
وی خواستار کمک به میزبانان پناهندگان از سوی مجامع بینالمللی شد و گفت: کمک به کشورهای میزبان موجب میشود تا خدمات بهتری به پناهندگان ارائه شود و امیدوارم سفیران اروپایی در کشورهای میزبان پناهجویان و پناهندگان در این راستا اقدام کنند.
هیاتی متشکل از سفرای استرالیا، هند، ژاپن، سوئد، ترکیه ، انگلستان و افغانستان به ریاست سیوانکا دناپالا رئیس دفتر کمیساریای عالی پناهندگان در تهران روز گذشته به منظور بررسی وضعیت پناهندگان وارد اصفهان شدند.
این هیات قرار است امروز در سفر به کاشان ضمن بازدید از مراکز فرهنگی و تاریخی این شهر، امکانات و وضعیت زندگی پناهندگان را ارزیابی کنند.
ایرنا نوشت: کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان درسال 1950 توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأسیس شد این کمیساریا موظف است حرکتهای بینالمللی را در جهت حمایت جهانی از پناهندگان و سایر اشخاص تحت حمایت این آژانس و حل مشکلات آنان، هماهنگ و هدایت کند.
به نقل از : خبرگزاری فارس – سایت افغانستان
4 دیدگاه دربارهٔ «رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در تهران:کمکهای جهانی به پناهندگان در ایران اندک است»
همه ای کمکهایی که میگن الکی همین امروز رفتم از دم در کارکنانش جواب میکنن انگار که دنبال ارث بابای کارکنان رفته باشی جوابت میکنن در صورتی که اگر کارکنان خارجی باشند مطمئنم رفتارها منصفانه تر خواهد بود
با عرض سلام و احترام. بنظر من دفتر کمیساریا فقط با زن های بی سرپرست کمک میکنن. تا جایی که من اطلاعات دقیق دارم و خیلی از زنها طلاق دروغی گرفتن از طریق سازمان به ی کشور دیگه رفتن در صورتی ما خودمان مشکل کاملا جدی داشتیم با تمام مدارک قانونی ولی متاسفانه سازمان ملل کوچکترین کمک هم نتونستن با ما کنن از دوران جنگ شوری پدر و مادرم ب ایران امدند برا امنیت و حفظ جان تودشان و برای اینده بچه ها که متاسفانه پدرم در ایران به قتل رسید توسط ی عده افراد و جتی ی روز بعد میخواستن برادرم رو هم به قتل برسانند ولی خداروشکر جان سالم به در برد، و هنوز هم این کار ادامه دارد مادرم بخاطر این مسائل ۱بار سکته کرد و چند روز در بیمارستان بستر بود و هنوز هم نگران ما دوتا برادر هست که هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد . حتی درخواست دادیم مارو انتقال دهند ب یک استان دیگر و یا اردوگاه مراقبتی ولی باز هم خبری نشد. حتی دوبار هم میخواستیم بصوزت قاچاقی از کشور تارج بشیم ۱بار هم از مرز ترکیه برگشتیم چون بچه کوچک داشتیم بسیار مشکل بود دوباره از مرز برگشتیم به ایران
با عرض سلام و احترام بنظر من دفتر کمیساریا فقط با زن های بی سرپرست کمک میکنن تا جایی که من اطلاعات دقیق دارم و خیلی از زنها طلاق دروغی گرفتن از طریق سازمان به ی کشور دیگه رفتن در صورتی ما خودمان مشکل کاملا جدی داشتیم با تمام مدارک قانونی ولی متاسفانه سازمان ملل کوچکترین کمک هم نتونستن با ما کنن از دوران جنگ شوری پدر و مادرم ب ایران امدند برا امنیت و حفظ جان تودشان و برای اینده بچه ها که متاسفانه پدرم در ایران به قتل رسید توسط ی عده افراد و جتی ی روز بعد میخواستن برادرم رو هم به قتل برسانند ولی خداروشکر جان سالم به در برد و هنوز هم این کار ادامه دارد مادرم بخاطر این مسائل ۱بار سکته کرد و چند روز در بیمارستان بستر بود و هنوز هم نگران ما دوتا برادر هست که هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد حتی درخواست دادیم مارو انتقال دهند ب یک استان دیگر و یا اردوگاه مراقبتی ولی باز هم خبری نشد. حتی دوبار هم میخواستیم بصورت قاچاقی از کشور تارج بشیم ۱بار هم از مرز ترکیه برگشتیم چون بچه کوچک داشتیم بسیار مشکل بود دوباره از مرز برگشتیم به ایران
سلام خسته نباشید من دانشجوی ترم اول افغانستانی ساکن ایران هستم ابتدا که وارد دانشگاه دولتی در شیراز شدم فکر کرده که هزینه آن مانند سایر ایرانیان رایگان است اما برای ثبت نام در ترم بعد به من اعلام شد که باید مبلغ هشتصد هزار تومان را به دانشگاه پرداخت کنم به آموزش دانشگاه رفتم تا شاید هزینه ام را رایگان یا حتی کمتر کنن اما رئیس دانشگاه خیلی سر بالا میگوید خانوم شما که پول دانشگاه رو ندارید انصراف بدین، به همین راحتی، باورم نمیشد.وضعیت مالی خانواده ما اصلن خوب نیست پدرم کارت بهزیستی داردودچار معلولیت میباشد ما یک خانواده هشت نفری میباشیم و من به سختی دانشگاه دولتی قبول شدم اما چه فایده وقتی که نه کمکی میشود و میگویند چون شما افغانی هستید نمیتوانید از مزایای این کارت استفاده کنید وقتی هیچ مزیتی برای ما ندارد پس چرا اصلن به پدرم کارت بهزیستی میدهید چند روز پیش به کمیساریای سازمان ملل پناهندگان در شیراز مراجعه کردم تا شاید کمکی به ما شود که علاوه بر برخورد نامناسبشان خیلی راحت میگویند خیر چنین کمکی به سختی و بعد از هزار جور دوندگی داده میشود به علاوه مهلت آن گذشته است باید هفت ماه پیش میومدی خانوم. من از کجا باید میدانستم که دانشگاه قبول می شوم در ثانی من آن زمان هنوز کنکور نداده بودم یعنی چی؟؟؟! الان واقعن ناراحتم،همین خرجی رفت و برگشت دانشگاه،کتاب و هزینه غذا را هم به سختی فراهم میکردم و پدرم که اصلن نمیتواندکمکم کند چن خودش نمیتواند کار کنده چه برسد که بخواهد هزینه 6فرزند را بدهد. از مسئولین محترم خواهشمندم که پیگیری کنند تنها امیدم بعد از خدا شما هستید، اصلن دوست ندارم درس و دانشگاه را رها کنم ولی مجبورم تو رو خدا یه کاری کنید. خاهش میکنم…